perjantai 13. joulukuuta 2019

Patakintaan elvytys


Patakinnas oli saanut osakseen kovaa kohtelua, pintakankaaseen oli tullut reikä peukalon hankaan ja painatus oli haalistunut lukemattomissa pesuissa. Ihme kyllä, paloreikiä tai lähtemättömiä tahroja ei ollut peitettäväksi.



Entrasin kintaan kirjailemalla ja siitä tuli ihan hauska, joskaan en voi olla varma oliko aikani kovin hyvin käytetty. Minulla on ainakin 20 patakinnasta ja kuluneimpia voisi oikeasti heittää poiskin. Tämä uudistettu humppaporo-aiheinen patakinnas sai kuitenkin vielä jatkoaikaa. 

Ensin kirjailin ketjupistoilla humppaporon ääriviivoja pitkin takaisin paikalleen ja sitten korjasin reiän. Siitä tuli jonkunmoinen pitkulainen kukkanen, aivan varmaa lajinmääritystä on mahdotonta tehdä. Viimeisenä kirjailin pikkuisilla ketjupistoilla Eläkeläiset-logon, siihen olisi ollut järkevää käyttää ohuempaa lankaa, vaikka kahta tai kolmea säiettä kuusisäikeisestä langasta. Käytin tavallista kirjontalankaa, en tiedä onko sillä joku oikeampikin nimi. Aikaa tähän nykerrykseen meni noin kolme tuntia. Järkevää vai ei, mitäpä väliä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti